Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


szereplők

2008.10.28

 

 

 

 

Jade
(Giovanna Antonelli)
Jade két világ és kultúra között él. Nem érzi magát kizárólag muzulmánnak, de brazilnak se. A gyönyörű, erős és okos nő romantikus alkat. Az önmagát megvalósítani vágyó nőnek az összes lehetséges akadályt le kell győznie, hogy vágyai teljesüljenek.

.

.

Diogo Ferraz
(Murilo Benício)
Életerős, vidám, csábító férfi, igazi kezdeményező személyiség. Diogónak konkrét életcéljai vannak, pontosan tudja, mit akar. Praktikus gondolkodásmódjának köszönhetően jó érzéke van az üzlethez is. Ő a domináns ikertestvér.

Lucas Ferraz
(Murilo Benício)
Visszahúzódó, érzékeny, kissé elveszett ember. Aláveti magát testvére befolyásának, támaszkodik az erejére, bár igyekszik mindig hangsúlyozni a saját önállóságát. Diogo halála után, Lucas komoly válságon megy keresztül. Próbál választ találni a kérdésre, ki is ő valójában, igyekszik megtanulni önállóan élni. Feltámad benne a bűntudat, mert valahol a lelke mélyén megkönnyebbüléssel fogadta testvére halálát. Ki akarja tölteni az életében keletkezett űrt, ezért átveszi Diogo életcéljait és személyiségét. Fokozatosan, egyre keserűbb és szomorúbb emberré válik, és nyoma sem marad benne az egykori érzékenységnek.

Leandro/Leo
(Murilo Benício)Kép
Lucas klónja. Nem  hasonlít sem Lucasra, sem Diogora igazán, inkább mindkettőből van benne valami.

Augusto Albieri
(Juca de Oliveira)
Hiú, piperkőc alak, aki mindig nagy figyelmet fordít mások etikus magatartására. A genetika forradalmi lehetőségeibe szerelmes tudós, aki túlzottan félti a karrierjét ahhoz, hogy olyan kísérletekbe fogjon, amelyek kudarcba fulladhatnak. A veszteség, amely az életben érte, egyre inkább arra készteti, hogy megpróbáljon embert klónozni.

.

.

Leonidas Ferraz
(Reginaldo Faria)
Diogo és Lucas apja. Vállalkozó kedvű, uralkodó természetű üzletember, egy nagy élelmiszerkereskedő cég tulajdonosa. Az életet két kézzel markolja, embertársait lenézi. Leonidas özvegy – felesége szülés közben halt meg, amikor világra hozta két fiát, Diogót és Lucast. A férfinak azóta rengeteg viszonya volt, ám egyszer sem gondolt a házasságra, amíg nem találkozott Yvete-tel.

.

.

Yvete
(Vera Fischer)
Feltűnő, spontán természetű szőke szexbomba. Dolgozott modellként, recepciósként és eladónőként, míg meg nem ismerkedett Leonidas Ferrazzal. Lobbanékony nő, aki jobban hallgat az ösztöneire, mint az intelligenciájára. Amikor feltámad benne a vágy, nem gondolkodik, ezért számos kapcsolatát tönkretette már. A kifogyhatatlan életvággyal rendelkező nő igazán beleszeretett Leonidas-ba, de még ez sem tartja vissza a hűtlenségtől..

.

Deusa
(Adriana Lessa)
Leandro bájos nevelőanyja. A pillanatnak él – imád táncolni, de mindenekelőtt a gyerekét imádja, akiről azt hiszi, hogy mesterséges megtermékenyítés gyümölcse. Soha nem fogadja el a tényt, hogy ő egy klón. Mindig is biztos lesz benne, hogy ez csupán Albieri ötlete arra, hogy elvehesse tőle Leandrót. Szenvedni fog, eltaszítva érzi majd magát, amikor fia gyanúja igazolódni fog a saját származását illetően.

.

.

Ali
(Stęnio Garcia)
A család feje, aki Oxfordban végezte egyetemi tanulmányait. Ott ismerkedett meg Albierivel. Összebarátkoztak, de a klónozásról mindig is eltérő véleményük volt. Ali szerint az Albieri által képviselt genetika pontosan szimbolizálja a nyugati világ materializmusát és az isteni törvényeket eltaszító ideológiát. Ez az intelligens, érzékeny és lobbanékony férfi az emberi lélek jó megfigyelője.

.

.

Salua
(Valderez de Barros)

Jade anyja.

.

.

.

.

Zoraijde
(Jandira Martini)
Valamikor Brazíliában élt, ahol Jade dajkájaként dolgozott, de visszatért Marokkóba, hogy Latiffa családjával éljen. Szerető és kedves asszony, akit mindig belekevernek a családi intrikákba, amelyekből nincs hiány Rachidéknál. Okos és erősen vallásos nő – neki köszönhetően ismerhetik meg a nézők közelebbről az iszlám hagyományokat és hitet.

Latiffa
(Letícia Sabatella)

Jade unokatestvére. Valamikor Brazíliában élt, de 12 éves korában visszatért Marokkóba, a családjához. Jade-vel ellentétben tökéletesen alkalmazkodott az arab hagyományokhoz.  Latiffának köszönhetően a nézők megismerhetik a helyi házassági szokásokat, és az elkerülhetetlen féltékenységet, amely akkor jelenik meg, ha a férjnek több felesége van. Bár félénknek tűnik, és soha nem merne nyílt összetűzésbe keveredni, Latiffa, nagyon jól tudja, hogyan harcolja ki azt, ami jár neki. Emellett romantikus, édes és bájos lány.

.

Mohamed
(Antonio Calloni)
Latiffa férje, Said testvére. Kedves, beszédes és érzelmes ember, ezzel együtt nagyon féltékeny fiatal feleségére. Békében élnek együtt, amíg az életükbe bele nem üti az orrát Nazira, Mohamed nővére. Tipikus arab kereskedő, aki az eladást művészi szintre emelte.

.

.

.

Said
(Dalton Vigh)
Mohamed öccse, aki elveszi feleségül Jade-t és meggazdagodik. Szereti Jade-t, de nem érti, mi a baj a házasságukkal.

.

.

Nazira
(Eliane Giardini)
Said és Mohamed nővére. Az a fajta nő, aki nem nyugszik, ha valaki boldog. Fegyverei az intrika és a hazugság. A legidősebb lánygyermekként, anyja halála után, át kellett vennie a családi kötelességek nagy részét, ezért soha nem adták feleségül senkihez. Mivel ő nevelte fel mind a két öccsét, úgy érzi, hogy joga van úgy rendezni az életüket, ahogy neki tetszik. Bár eszébe se jutna, hogy ellenszegüljön a hagyományoknak, neheztel a sorsára, és ezt a keserűséget a legközelebbi hozzátartozóira önti ki.

.

.

Zein
(Luciano Szafir)
A Fáraó átka gúnynevet azok a férjek és vőlegények adták nekik, akiknek a feleségeit és menyasszonyait sikerült elcsábítania. Zein nőcsábász, akivel Jade-nak és Lucas-nak is meggyűlik a baja. Intelligens, kultúrált, művelt és nagyszerű mesélő. Megismerhetik A nézők az arab romantikus és erotikus költészetet. Hozzá megy feleségül Jade amikor  Said megkéri rá, hogy utána visszatudjon menni Jade Saidhoz, amit persze Jade nem akar és Rania sem. Van egy bárja, a Nefertiti.

.

Maysa
(Daniela Escobar)
Diogo barátnője, aki a férfi halála után Lucashoz megy feleségül. Hiú, önző nő, aki nem látja a férje lelkében dúló viharokat. Élete romba dől, amikor rájön, hogy a lánya kábítószerfüggő, Lucas pedig évek múltán ismét találkozik Jade-val.

.

.

.

Mel Kép
(Débora Falabella)
Maysa és Lucas szép, független lánya. Összeveszik az apjával, és viharos viszonyba keveredik Xande-val. Nando, az egyik barátja bevonja őt a drogok világába, Mel pedig hamarosan függő lesz.

.

.

.

Nando
(Thiago Fragoso)

Clarice és Escobar fia. Fiatal jogász, aki Leonidas Ferraz cégeinek dolgozik. Intelligens, szimpatikus és kedvelt személy. Élete gyökeres fordulatot vesz, amikor kísérletezni kezd a kábítószerekkel.

.

.

.

Clarice
(Cissa Guimarăes)

Nando anyja. Modern, nehezen dolgozó nő, aki bátran megbirkózik minden akadállyal, amellyel egy magányos anya találkozhat. Igazi poklon megy keresztül, amikor megpróbálja menteni a fiát a kábítószer függőségtől.

.

.

.

Escobar
(Marcos Frota)
Nando apja, Albieri tanítványa, akit őszintén csodál. Etikai okokból viszont ellenzi a klónozást. Házassága Clarice-szal tönkremegy Alicinha miatt.

.

.

.

Dalva
(Neuza Borges)
Dalva nevelte Lucast és Diogót születésüktől kezdve. Érző, anyáskodó, kedves nő, aki soha se érti meg a klónozás lényegét, ezért Leo megjelenését természetfeletti jelenségnek tartja. Albierit nagy fenntartással kezeli.

.

.

.

Edna
(Nivea Maria)
Albieri titkárnője, aki őrülten szerelmes a főnökébe. A szerelem számára teljes önfeláldozást és lemondást jelent. Képtelen másképp szeretni, ezért minden erejéből próbálja főnöke értésére adni, mennyire szenved. Végül feleségül megy hozzá, bár tudja, hogy a férfi nem szereti őt – ő viszont még jobban beleszeret a férjébe. Elfogadja Albieri iránta táplált közönyösségét, és az érzést, amelyet még mindig táplál régóta halott menyasszonya iránt. Amikor azt hiszi hogy a férje félrelép, Edna fellázad, és bosszút forral.

.

.

Cecéu
(Sergio Marone)

Olavinho és Lidiane fia. Nando barátja. Eleinte mindkettőjük nagy álma, hogy Lucas cégében dolgozhassanak jogászokként. Vidám ifjú, aki a kábítószer ellenes mozgalom tagja. Minden erejével igyekszik segíteni Nandónak kigyógyulni a függőségből. Egy ideig….

.

.

Alicinha
(Cristiana Oliveira)

Törekvő, rideg, taposó manipulátor. Végül az győzi le őt, akiről úgy tűnt, hogy a legkevésbé veszélyezteti: a saját barátja.

.

.

.

Miro
(Raul Gazola)

Alicinha barátja, aki a lány teljes befolyása alatt van. Úgy öltözik és viselkedik, ahogy a kedvese akarja, és hagyja, hogy mások előtt úgy bánjon vele, mint egy plüssállattal. Alicinha igen csak meglepődik, amikor a jó kisfiú fellázad.

.

.

Tavinho Valverde
(Victor Fasano)

Lidiane férje, Lucas barátja, a cég egyik igazgatója. Jó ember, aki bajba kerül, amikor megvádolják, hogy ő Karla gyermekének az apja annak ellenére, hogy soha életében nem látta a nőt. Jóképű, elbűvölő férfi, aki kissé elszakadt a valóságtól. Lidiane féltékeny tekintete mindenhova követi őt.

.

.

Lidiane
(Beth Goulart)
Tavinho felesége, Maysa legjobb barátnője. Kedves, tehetséges nő, aki igyekszik a földre rántani álmodozó férjét. Okos nő, de a féltékenységtől elveszíti józan ítélő képességét. Állandóan azt gyanítja, hogy Tavinho megcsalja őt. A szépségápolás a rögeszméje, minden kozmetikai újdonságra azonnal ugrik. Lobbanékony nő, aki végül a fondorlatos Alicinha áldozatává válik.

.

.

Telminha
(Thais Fersosa)
Lidiane és Tavinho lánya, Mel legjobb barátnője. Tizenéves lány, aki kitaszítva érzi magát, és aki nem képes szót érteni a fiúkkal. Részt vesz a kábítószer ellenes mozgalomban, hogy megtanulja, hogyan segíthet Mellen.

.

.

.

Lobatoh
(Osmar Prado)
Lucas és Leonidas barátja. Valaha kábítószerfüggő volt, és ez tönkretette az életét, amely nem csak bukásokban, de sikerekben is gazdag. Érzékeny, jó ember, aki hisz abban, hogy egyszer helyre hozza kisiklott életét.

.

.

.

Anita
(Myriam Rios)
Albieri asszisztensnője, akinek semmiféle etikai kétsége sincs a klónozást illetően.

.

.

.

.

Edgar
(Silvio Guidane)

Lucas beosztottja. Hiú, egoista személy, aki csak a befolyásos emberek társaságában érzi jól magát. Olyankor azt hiszi, hogy ő is hatalmas – ezt örömmel bizonygatja az alacsonyabb beosztású dolgozóknak.

Kadija
(Carla Diaz)
Jade és Said lánya.

SamiraKép
(Sthefany De Brito)
Laitiffa és Mohamed lánya. Örökké öccse, Amim, árnyékában él, akinek –Samirával ellentétben – mindent szabad, hiszen férfiként jött a világra.

Amim
Latiffa és Mohamed fia. Hercegként bánnak vele, ő a család kedvence. Örökös hadban áll nővérével, Samirával.


Rania (Nivea Stelmann)

Said második felesége. Fiatal, csinos és kedves nő, viszont fogalma sincs a háztartás vezetéséről.

.

.

.

Raposăo
(Guilherme Karam)

Régiségkereskedő és szélhámos, aki apró csalásokból tartja fenn magát. Hatalmas vagyont kovácsol össze, amikor kitalál egy új, a közeledő millenniumhoz kötődő vallást.

.

.

.

Edvaldo
(Roberto Bonfim)
Deusa barátja, aki elhagyja őt, amikor a lány mesterséges megtermékenyítésnek veti alá magát.  Hisz a világ végéről szóló jövendölésekben. Tangótáncos, akinek közös táncterme van Tonikkel.

.

.

Karla
(Juliana Paes)
Edvaldo mostohalánya, Odete gyermeke. Szép lány, aki minél magasabbra szeretne kapaszkodni a társadalmi raglétrán, a lehető legkisebb erőfeszítéssel. Imádja labdarúgókat, az énekeseket és a country zenészeket. Találkozgat Xande-val, de dobja őt egy „értékesebb” kapcsolat kedvéért.

.

.

Odete
(Mara Manzan)
Tűznyelőnő. A szószátyár, intrikákat kedvelő nő Karla anyja.Csak azzal tud foglalkozni hogy Karla mindenképpen a ,,címlapra,, kerüljön.

Xande
(Marcello Novaes)

Birkózó edző, aki Mel személyi testőrévé válik. Viharos kapcsolata van Karlával, aki dobja őt, majd bíróság előtt próbálja bebizonyítani, hogy Tavinho a gyereke apja.

.

.

.

Noemia
(Elizângela)
Masszőrnő, aki kora ellenére még mindig álmodozik a fehér lovon érkező hercegről. Az arab nők barátja.

.

.

.

Jurema
(Solange Couto)
Jura nem túl nőies, de nagyon érzékeny lélek. Snooker bajnok, és ő nevelte fel Xande-t, a birkózó edzőt.

.

.

.

Mustafa
(Perry Salles)
Mohamed unokatestvére, aki azért érkezik, hogy segítsen neki a boltban.
Noemia férje lesz.

Carol)
(Thelma de Freitas)
Dalva unokahúga, és Leonidas Ferraz cégében dolgozik. Dalva legjobb barátnőjének a fiával randizgat, és ezzel ellentétet szít a két nő között.

.

.

.

Norma
(Tânia Alves )
Deusa és Edvaldo barátnője.

.

.

.

Laurinda
(Totia Meirelles)
Deusa és Edvaldo barátnője

.

.

.

.

Simone
(Francoise Fourton)
Albieri asszisztense.

.

.

.Abdul

(Sebastiao Vasconcelos)

Said,Mohamed és Nazira bácsikája.

 

 

Amina

(Ingra Liberato)

Rania nővére.

 

 

Sumaya

(Carolina Maciera)

Abdul bácsi unokahúga, de nem Mohamed, Said vagy Nazira testvére hanem az ő apjuk testvérének a lánya.

 

 

 

Ligerinhio

(Eri Johnson)

Raposao munkatársa, úgy ugrik ahogy Raposao mondja, mindenkit tud utánozni.

 

Aminha

(Christiana Kalache)

Jura asszony báljában pincérnő szereti mások beszélgetését kihallgatni, ahogyan Basilio.

 

 

Basilio

(Silvio Guindane)

Aminha pincértársa, szereti mások beszélgetését kihallgatni aztán elpletykálni.

 

 

Lola

(Lea Garcia)

Deusa nagynénje.

 

 

Amalia

(Maria Joao)

Leonidas ,,barátnője,,.

 

 

Tiao

(Antonio Pitanga)

Jura asszony barátja akit Xande nem szeret.

 

Beta

(Fracieli Fredcheski)

Xande és Miro barátnője aki majd táncolni fog a Nefertitiben Zein bárjában.

 

 

 

 

 

Egyéb szereplők:

 

Victor Cugula:Kisgyerek Leo.

Pedro Cravo: Gyerek Leo.

Paulo Betti: Armando Yvete egyik barátja a sok közül.

Beatriz Segall: Mrs Brown genetikusnő.

Nuno  Leal Maia: Jorge Luiz

 

 

 

Röviden hogy ki kicsoda:

 

 

 • Neuza Borges - Dalva

 • Jandira Martini - Zoraide

 • Cristiana Oliveira - Alicinha

 • Cissa Guimarães - Clarisse

 • Marcos Frota - Escobar

 • Osmar Prado - Lobato

 • Victor Fasano - Tavinho

 • Beth Goulart - Lidiane

 • Nívea Stelmann - Ranya

 • Raul Gazolla - Miro

 • Mara Manzan - Odete

 • Roberto Bomfim - Edvaldo

 • Totia Meirelles - Laurinda

 • Eri Johnson - Ligeiro

 • Guilherme Karam - Raposão

 • Thiago Fragoso - Nando

 • Viviane Victorete - Regininha

 • Thaís Fersoza - Telminha

 • Maria João - Amália

 • Myrian Rios - Anita

 • Francisco Couco - Father Matiolli

 • Murilo Grossi - Júlio

 • Françoise Forton - Simone

 • Thalma de Freitas - Carol

 • Elizângela - Noêmia

 • Perry Salles - Mustafá

 • Sebastião Vasconcelos - Abdul

 • Carla Diaz - Khadija

 • Thiago de Oliveira - Amin

 • Sílvio Guindane - Basílio

 • Christiana Kalache - Aninha

 • Antônio Pitanga - Tião

 • Ruth de Souza - Dona Mocinha

 • Léa Garcia - Lola

 • Andressa Koetz - Soninha

 • Ingra Liberato - Amina

 • Jayme Periard - Rogê

 • Marcelo Brou - Pitoco

 • Francyele Freduzesky - Beta

 • Eduardo Canuto - Gasolina

 • Paula Pereira - Creuza

 • Eduardo Martini - Cotia

 • Carolina Macieira - Sumaya

 • Yuri Xavier - Zé Roberto

 • Luã Ubacker - Duda

 • Aimée Ubacker - Aimée

 • Karinma El Maatovi - Karima

 • Ahmed El Maatovi - Ahmed

 • Michele Franco - Michele

 • Haylton Farias Da Silva - Haylton

 • Nóris Barth - Tetê

 • Rosimar de Melo - Lurdes

 • Fabiana Alvarez - Zuleika

 • Gustavo Ottoni - Detective Ramos

 • Milena Paula - Milena

special appearances in first part

 • Walderez de Barros - Sálua

 • Eloísa Mafalda - Sálua's neighbour

 • Paulo Betto - Armando

 • Nuno Leal Maia - Jorge Luís

 • Mário Lago - Dr. Molina

 • Beatriz Segall - Miss Penélope Brown

 • Tânia Alves - Norma

 • Cássia Linhares - Elba

 • Karina Bacchi - Muna

 • João Carlos Barroso - Severino (Edvaldo's friend)

 • Samara Felippo - Diogo / Lucas's girlfriend

 • Pedro Cravo - Diogo / Lucas (child)

 • Victor Coluga - Diogo / Lucas / Léo (kid)

special appearances in second part

 • Silvia Pfeifer - Cinira

 • Fábio Junqueira - Chuvas

 • Sérgio Mamberti - Dr. Vilela

 • Joana Fomm - Dr. Cecília

 • Tácito Rocha - judge

 • Jonas Bloch - lawyer in the Tavinho és Karla ügyvédje

 • Roberto Pirillo - lawyer in the Tavinho és Karla ügyvédje

 • Carla Regina - Dora (Xande's girlfriend)

 • Luiz Nicolau - drog díler

 • Gustavo Moraes - Clarice's young boyfriend

 • Clemente Viscaíno - Mel orvosa

 • Tadeu Di Prieto - Mel orvosa

special appearances in last episodes

 • Tony Ramos - Maysa's new boyfriend

 • Humberto Martins - Aurélio (ex de Alicinha)

 • Danielle Winits - Shirley (Escobar's new girlfriend)

 • Henrique Pagnocellis - José Victor (Alicinha's new boss)

 • Cynthia Falabella - Monique (Lobato lánya) *

 • Caio Junqueira - Pedrinho (Lobato fia)

 Kép

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

klaudiakapcsos@freemail.hu

(kapcsos klaudia alexandra, 2012.04.10 10:04)

meg Latiffa a kedvencem.

klaudiakapcsos@freemail.hu

(kapcsos klaudia alexandra, 2012.04.10 10:02)

nekem Jade a kedvencem meg Kadija a kedvencem.

klaudiakapcsos@freemail.hu

(kapcsos klaudia alexandra, 2012.04.10 09:53)

ez nagyon jó ez a film én nézem azt mondom hogy sose ne legyen vége

elvislucaspresley@gmail.hu

(Elvis Lucas Presley, 2012.01.05 03:39)

Örömmel jelentem be hogy a Klón című 2001'es Brazil eredeti telenovellát
A Zone Romantica ismét kitűzte műsorául.
Nem rég kezdték azt hiszem úgy körülbelül Szilveszter környékén.
Körülbelül a 50,60. - Dik résznél tart.
Két részt játszanak egy nap,reggel 8:00 - tól reggel 10:00-ig.
Aki lemarad a részekről,az Szombaton és Vasárnap megnézheti hajnali 1:45 - től hajnali 6:00-ig.

Ennyi boldog új évet!!!!:D

diazerika92@hotmailcom

(Erika, 2011.02.15 18:08)

Esta página esta muy mal traducid, pero la telenovela la verdad muy buena

diazerika92@hotmailcom

(Erika, 2011.02.15 18:03)

Esta página esta muy mal traducid, pero la telenovela la verdad muy buena

darthwador@gmail.hu

(Elvis Lucas Presley, 2011.02.11 22:51)

Nekem Lucas a kevencem.